Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πουρές Πατάτας – Μπουκιά και κιλό

Την προηγούμενη εβδομάδα που αναρτήσαμε το Μοσχάρι κυδωνάτο, σας είπαμε ότι συνοδεύεται με πουρέ. Τώρα ήρθε η ώρα του πουρέ, ο οποίος είναι από το βιβλίο της Νταιάνα Κοχυλά και είναι δημοσιευμένος σαν πουρές με τύψεις – κα ι όχι άδικα αφού η κάθε μπουκιά είναι και κιλό (δική μας εκτίμηση)
Freaky Chefs θα χρειαστείτε για 8 μερίδες:

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι Κυδωνάτο

Τώρα που ξεκινήσαμε δεν λέμε να σταματήσουμε. Το μοσχάρι κυδωνάτο είναι εξαιρετικό. Εχει τον κόπο του βέβαια δεν λέω αλλά είναι super και αξίζει. Η συνταγή είναι της φίλης Ξένιας, την οποία δοκιμάσαμε κιόλας με όλα τα σχετικά παρατράγουδα.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μια ψαρόσουπα λίγο αλλιώς....


Καλό χειμώνα!

Οι freaky chefs επιστρέφουν! Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας κατά τη διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά, θα προσπαθήσουμε να είμαστε και πάλι εδώ με συνταγές που ζεσταίνουν την ψυχή μας!
Α! έχουμε και ένα πολύ ευχάριστο νέο. Η μια freaky chef ετοιμάζεται να γίνει μανούλα, οπότε συγχωρέστε μας τυχόν καθυστερήσεις κλπ.

Στο θέμα μας! Το κρύο ήρθε και μαζί ο υπέροχος χειμώνας. Χθες το πρωί λοιπόν ξυπνώντας μου ήρθε μια πελώρια λαχτάρα για ψαρόσουπα.
Έψαξα, έψαξα και ανακάλυψα αυτή την υπέροχη ψαρόσουπα σε ένα παλιότερο τεύχος του γαστρονόμου

Χρόνος Προετοιμασίας: 10' Χρόνος μαγειρέματος: 35' (γρήγορη δεν μπορείς να πείς)
Υλικά για 6 άτομα
  • 1 1/2 κιλά ψάρι (σφυρίδα, σκορπίνα, αλλά ακόμα και κατεψυγμένο κοκκινόψαρο).
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
  • 2 μέτρια κρεμμύδια το ένα χαραγμένο στα 4, το άλλο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε κομμάτια 3 εκ.
  • 5 κλωνάρια σέλινο
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό
  • 6 ίνες σαφράν
  • 4 ντοματάκια αποφλειωμένα (κονσέρβα) και ψιλοκομμένα ή μια μεγάλη ντομάτα αποφλειωμένη και ψιλοκομμένη
  • 5 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού (120 Ml)κρασί λευκό
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για να το εκτελέσετε:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και βράζουμε το ψάρι μαζί με το χαραγμένο κρεμμύδι, τις πατάτες, το σέλινο και τα καρότα για 25-30'. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το ψάρι και τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τις 4 από τις 5 κουταλιές ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις “ξανθύνει” το κρεμμύδι (2-3 λεπτά) ρίχνουμε τα ντοματάκια, το σαφράν και ύστερα από άλλα 2-3 λεπτά όλα τα λαχανικά.

Ανακατεύουμε συνέχεια και έπειτα από ένα λεπτό ρίχνουμε και το κρασί. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα το ζωμό από την άλλη κατσαρόλα (Σουρωμένο) και τον αφήνουμε να βράσει για 5΄. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στη σούπα μας την κουταλιά από το ελαιόλαδο που έχει μείνει και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καθαρίζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και το σερβρίρουμε μέσα στη σούπα ή χωριστά.


Good Luck Freaky Chefs!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...